(lat. Santalum album)
Mirisom iznimno specifičan a djelovanjem posve sljubljen sa ljekovitim učinkom na zdravlje tena i blistavost kože, sandal je oduvijek u tracicionalnoj Indiji, bio poveznica koja spaja čistoću, miris, ljepotu i zdravlje

Latinski naziv: Santalum album

ČUDESAN DAR PRIRODE ZA ZDRAVLJE I LJEPOTU KOŽE

Mirisom iznimno specifičan a djelovanjem posve sljubljen sa ljekovitim učinkom na zdravlje tena i blistavost kože, sandal je oduvijek u tracicionalnoj Indiji, bio poveznica koja spaja čistoću, miris, ljepotu i zdravlje. Popularno u Indiji nazvan Chandan, koristi se tisućama godina u ayurvedskoj medicini za liječenje ali i nosi u sebi snažan potpis indijske kulture i tradicije jer, vjeruje se, sandal pozitivno djeluje na postizanje prosvjetljenja te budi nesebičnu ljubav.  

Kada je riječ o zdravlju i ljepoti kože, sandal se oduvijek koristio u liječenju akni, osipa, bubuljica i različitih promjena na koži. Ublažavao je djelovanja i reakcije nastale prilikom različitih uboda insekata, površnih posjekotina, ogrebotina ili alergije.  U Ayurvedi, sandal je među najcjenjenijim biljkama koju često povezjujemo sa zdravljem, čistoćom i ljepotom kože i blistavosti tena.
Sandal svojim djelovanjem umiruje kožu a njegova eterična ulja omekšavaju kožu, vraćaju joj elastičnosti i ugodno ju hidratiziraju. Stoga je sandal iznimno cijenjen u kozmetičkoj njezi gdje se koristi na bezbroj načina. Moderna ispitivanja dokazuju kako redovito korištenje sandala djeluje na zatezanje kože i na smanjivanje vidljivih znakova starenja. Osobe koje papte od jačeg lučenja sebuma, masnije kože i mitesera, posvjedočit će kako sandal sjajno djeluje na čistoću kože, gladak ten i uklanjanje viška masnoća i nečistoća na koži.  Tradicionalni tekstovi ističu kako redovita upotreba sandala vraća koži njen prirodni sjaj a cijelome tijelu podaruje mladolikost i osjećaj svježine.