Često se znam iznenaditi kada na stranicama koje promiču ayurvedu ugledam savjete i recepture sa sastojcima koje ayurveda, nastala prije 5000 godina nije ni mogla ni znala upotrijebiti jer sve da je netko tako nešto i želio isprobati, tih sastojaka u pradavno vrijeme njena nastajanja nije bilo u upotrebi.

Takve su recepture zapravo samo snalaženje i rekla bih, iskorištavanje imena ayurveda u nerazumijevanju njena izvorna znanja. A, ona, ayurveda, je sasvim prirodna, iskonska i temeljna. Ona zna samo za darove Majke. Što Priroda stvori, to je za čovjeka. Danas vam zato pokazujem biljno mlijeko za njegovanje lica. A što ga drugo čini mlijekom, nego mlijeko? A zatim mu dodamo bilje koje uberemo, osušimo i zatim spremamo. Pet minuta truda iza kojih zatim slijede dani uživanja. Hvala ti Prirodo na tome što nas darivaš... Hvala ti Ayurvedo, mudra i svevremenska. ♥

SASTOJCI:

  • 1 dl mlijeka (domaćeg, nepasteriziranog)
  • 1 žličica suhih cvjetova nevena
  • 1 žličica suhih cvjetova kamilice
  • 1 žličica suhih latica ruže

 

 

POSTUPAK:

U toplo mlijeko ( ne vruće), staviti suho bilje. Potopiti, poklopiti i ostaviti u hladnjaku da odstoji preko noći. U jutro procijediti i uliti u bočicu.
Postupak čišćenja se vrši nanošenjem mlijeka na vatu. Možete, po želji, mlijeko ostaviti neko vrijeme na koži da ga ona posve upije. Zatim mlakom vodom isperite lice.

UČINAK

čišćenje kože, umirivanje upalnih procesa, smanjenje napetosti mišićnog tonusa, vlaženje kože i osvježavanje. Mlijeko daje dodatni učinak hlađenja i hranjenja te prodiranje u dublje slojeve kože.

Čuvanje/ Pohrana/ Trajanje:

Čuvati pohranjeno u čistoj bočici i u hladnjaku.
Rok uporabe: 6-7 dana.