Pojava kašlja može biti vrlo neugodna a suh kašalj osobito nadražuje i iritira cjelokupni organizam.

 

Pojava kašlja može biti vrlo neugodna a suh kašalj osobito nadražuje i iritira cjelokupni organizam.Neprekidno naprezanje bez pojave sluzi, iritira i napreže grlo, krajnike, djeluje na glasnice...Postoji mnogo načina na koje si možete pomoći kod pojave suhoga kašlja a danas vam pokazujem mješavinu koju možete vrlo jednostavno i u kratkom roku pripremiti, pohraniti i zatim koristiti kroz dulje vrijeme.

SASTOJCI I NAČIN PRIPREME

U jednakom omjeru pripremite ( dat ću vam primjer za količinu od 2 žlice ):

  • sjemenke kima ( 2 žlice)
  • suhi đumbir (2 žlice )
  • smeđi šećer (2 žlice )

Dobro sve usitnite u mužaru. Prosijte smjesu još jednom kroz sitnije sito kako biste dobili sitan prah
( ja u tu svrhu koristim malu cjediljku za čaj ) i smjesu pohranite u malu, dobro zatvorenu staklenku.

Način upotrebe i doziranje

Smjesa se jede na žličicu. Pažljivo se stavi u usta i otapa se u ustima (dakle, ne gutati već otapati). Osjetit ćete već nakon prvih sekundi njeno djelovanje i jak utjecaj na respiratorni sustav te djelovanje na bronhe. Postupak možete, ovisno o jačini kašlja, ponavljati nekoliko puta dnevno (3-4 puta). Doza tj. omjer uzimanje je manja, čajna žličica.

Napomena

Smanjenje kašlja bi se trebalo osjetiti već nakon prvoga dana uzimanja ove smjese. Ukoliko vam se kašalj osjetno ne smanji nakon dva dana uzimanja, obratite se liječniku. Sretno!

Ayurvedske priravke za kašalj, iskašljavanje i različite oblike respiratornih poremećaja, kao i mnoge druge vrste pripravaka za imunitet i jačanje organizma, imate priliku vidjeti i naučiti na radionicama AYURVEDSKI VIKEND ZDRAVLJA.