Ayurvedski proizvodi u koje vjerujemo

Mnoge studije i istraživanja ističu sve veći broj ljudi koji se u današnje vrijeme okreću tradicionalnim metodama liječenja i ljekovitim svojstvima biljaka. Taj naš zaokret u promišljanju vlastita zdravlja i liječenja svakako valja pozdraviti ali treba uvijek isticati sljedeće - i sa uporabom biljaka moramo biti na oprezu.

Prvo i osnovno, uvijek se prvo posavjetujte sa stručnom i obrazovanom osobom. Tek kada znate točan odgovor na pitanja -  što koristiti, kako koristiti i u koje svrhe, na dobrom ste putu oporavka jer u suprotnom, i korištenje biljaka može imati neželjena nuspojave. Treba uvijek imati na umu kako su znanje o načinu korištenja, doziranja, načina pripreme...preduvjet za korištenje svega pa tako i biljke. To što nam je ona uvijek dostupna, ne znači da ju možemo uzimati i koristiti olako, bez promišljanja o mogućim posljedicama.
Za primjer bih mogla navesti gotovo svaku biljku, a odlučit ću se na jednu od vama najdostupnijih, onu koju tako često ističemo kako izvor zdravlja i oporavka - češnjak. Naoko bezopasan češnjak kojeg slavimo zbog mnogih ljekovitih svojstava, može u određenih osoba izazvati alergije, asmatične napade, dermatitis, mučninu, povraćanje pa čak i rizike kod postoperativnih oporavaka.
Zato, naoružajte se uvijek znanjem i oprezom i imajte na umu kako za oporavak neće uvijek biti dovoljno poseguti samo za biljkom. Dijagnoza, primjeren tretman, prehrana...koraci su koji će zajedno sa korisnim biljnim svojstvima, dovesti do zdravlja. 

Prijavi se na naše mailing liste