Ayurveda Detox

 

UVJETI ZA DOLAZAK NA PROGRAM:

UČINJEN AYURVEDSKI PREGELD

S obzirom na specifičnost programa i u odnosu na individualno praćenje svakog polaznika UVJET za dolazak na ovaj program je obavljen ayurvedski pregled na kojemu se utvrđuje stanje klijenta. Za ayurvedski pregled se naručite odmah, putem ovog linka: LINK ZA AYURVEDSKI PREGLED

REGISTRACIJA PUTEM OBRASCA ZA PRIJAVU

Novi DETOX CIKLUS započinje početkom ožujka. S obzirom na veliki interes i maksimalnu popunjenost, savjetujem na vrijeme obaviti pregled i prijaviti se za program.
Pregled termina i obrazac za prijavu je na dnu ove stranice

PLAĆANJE NEPOVRATNE AKONTACIJE U IZNOSU OD 100 KN.

Akontacija se uplaćuje nakon učinjenog ayurvedskog pregleda I definiranog datuma u kojem ćete provesti program detoksikacije.

 

PROGRAM OBUHVAĆA:

 1. SEDMODNEVNI PLAN PREHRANE

/ Svaki polaznik dobiva sedmodnevni plan prehrane i prilagode organizma za Detox. Program uključuje dva pripremna i dva post detox dana. Tri intenzivna detoksikacijska dana provodite uz vodstvo terapeuta i uz tretmane koji pogoduju stvaranju ugode, ravnoteže ali i potiču procese čišćenja.

2. AYURVEDSKI IZBALANSIRANE OBROKE

/ Detox ne iziskuje mučenje organizma i gladovanje. Pomno odabrane namirnice, izbalansirani obroci i čajevi pridonose I potiču procese čišćenja. Program slijedi sedmodnevni plan prehrane kojim djelujemo ne samo na cjelokupni probavni trakt, već stimuliraju probavnu vatru i probavu te vam daruju osjećaj mira, zadovoljstva i sitosti.

3. HIDRATACIJU

/ Hidratiacija je iznimno bitna u procesu detoxa osobito stoga što je on, kao proces, vezan za procese izlučivanja toksina. Stoga je osobita pozornost usmjerena na unos i odabir tekućina. U sve dane detoksikacije, redovita je konzumacija:

 • ayurvedskih čajeva
 • ayurvedskih napitaka
 • povrtnih i voćnih sokova
 • vode
4. HIDROTERAPIJU / AROMATERAPIJU

/ Ayurveda svakom procesu pristupa cjelovito te uzima u obzir i činjenicu da je detox proces oslobađanja i uravnoteženja. Iz tog razloga, ovaj program uključuje mirisne i biljne učinke para koje, ne samo da utječu na procese izlučivanja toksina kroz kožu, već njihovim udisanjem djelujemo i na respiratorne organe te izravno utječemo na naša pluća, krvotok a njime i na, prema ayurvedi, svih naših sedam fizičkih tkiva. Biljna i mirisna ulja su pomno odabrana te djeluju na stvaranje ugode te se plaznici tijekom Detox programa opuštaju, kako fizički, tako i psihički/mentalno.

5. MARMA TERAPIJU

/ Marma je drevna ayurvedska tehnika koju tisućama godina ayurvedski terapeuti koriste u svrhe terapije i liječenja. Osobno, marama terapiju intenzivno koristim i provodim kroz brojne ayurvedske programe pa tako i kroz ovaj.
Ciljanim pritiskom na određene energetske točke u tijelu, potičemo oslobađanje toksina te djelujemo na nekoliko važnih točaka u tijelu koje su izravno povezane sa našim organima: debelo crijevo, jetra, slezena, bubrezi.

6. ČIŠĆENJE KANALA / OČI, NOS, USTA, UŠI

Kada govorim o čišćenju, tada uvijek, slijedom ayurvedskog nauka, mislim na čišćenje svih kanala. Oči, nos i uši su iznimno važni kanali. Posebnim ayurvedskim tehnikama čišćenja, djelujemo terapijski na ciljane organe. Odabrana ulja te probrane ayurvedske formule, djeluju ne samo na čišćenje kanala nego na njihov ukupan oporavak. Nakon ovog Detox programa, bolje vidimo, čujemo i imamo snažnije izražen osjet njuha.

7. AYURVEDSKA TEHNIKA ČIŠĆENJA / VIRECHAN

Virechan je tradicionalni i standardni postupak čišćenja tj. uklanjanje toskina iz tijela, jedino svojstven Ayurvedi. Njime djelujemo na naš kompletan probavni sustav, uključujući naša crijeva te što je iznimno važno, na njihove stijenke gdje se godinama nakupljanju toksini. Procesu čišćenja u ovom programu pristupamo tako što se obraća posebna pozornost na vitalni dio koji sudjeluje u svakodnevnom procesu čišćenja našega tijela, probavni sustav tj. sustav eliminacije.

8. AYURVEDSKA TEHNIKA ČIŠĆENJA / BASTI

Izbacivanje toksina iz organizma neće biti temeljito i uspješno ukoliko mu ne pristupimo otvoreno, odgovorno i sa sviješću o tome da treba očistiti kompletan organizam. Debelo crijevo, kao važan organ eliminacije, ne smije biti izostavljen iz tog procesa. Blagodati ovog postupka, uz balansiranje važne Vata doshe, osjećamo u cijelome tijelu.

9. MASAŽA / SAMOMASAŽA

Koža je naš najveći organ i posebnu pozornost joj posvećujemo tijekom ovog Detox programa. Pospješivanje cirkulacije, djelovanje na limfni sustav...stimuliranja su koja blagotvorno djeluju na revitalizaciju kompletnog organizma i na buđenje svake stanice našeg bića.

10. OPUŠTANJE, TIŠINA I MIR

Za pravilno provođenje detoksikacije, trebate imati osiguranu tišinu, mjesto na kojem nećete biti izloženi stresu, neugodi i gdje vas nitko neće ometati i prekidati u vlastitom procesu koji zahtijeva povlačenje i mir. Stoga su odmor, pranayame i meditacija neizostavan dio ovog Detox programa i zapravo, centralni dio koji je potreban njegovom uspješnom provođenju. Detox ne bi smio biti stres, već odmak od stresa.a.

11. RELAKSACIJU U PRIRODI

Ovaj Detox program aktivno uključuje kontakt sa Prirodom. Dio smo nje i njenih ritmova, pa tako i ovaj program koristi terpijske učinke Majke Prirode. Sunčeva svjetlost, svjež zrak, šetnja u divljini uz potok...rijetke su blagodati koje u sebi uključuje ovaj program i koji, za razliku od zatvorenih prostora, terapijski djeluju na sve naše razine. Opšteni smo i posve prepušteni procesu čišćenja.

KOME JE NAMIJENJEN AYURVEDA DETOX PROGRAM?:

 • Svima koji su spremni za promjene životnih navika
 • Osobama koje pate od umora
 • Osobama koje mnogo sjede i malo se kreću
 • Osobama koje provode mnogo vremena za računalom
 • Osobana s prekomjernom težinom
 • OSOBAMA KOJE PATE OD SLJEDEĆIH SIMPTOMA:
  nesanica
  razdražljivost
  osjećaj težine u tijelu
  glavobolje, migrene
  gljivične infekcije
  gubitak kose
  problemi se kožom ( poput osipa, akni, psorijaze, dermatitisa...)
  probavne tegobe
  česte prehlade, upale grla, angine...
  alergije
  lakše poteškoće sa dišnim putevima, sinusi, začepljenost....
  želučane tegobe, plinovi, nadutost
  upalne reumatske bolesti
  bolesti zglobova; spondiloze, artroze...
  giht....

PROGRAM SE NE PREPORUČUJE OSOBAMA SA TEŽIM OBOLJENJIMA.

DODATNE INFORMACIJE O PROGRAMU:


TRAJANJE PROGRAMA:

Program traje ukupno 7 dana od kojih je 3 dana intenziv s boravkom tj. programom u Amrita centru. Dva prva i dva zadnja dana programa, polaznici prolaze sami uz detaljne upute koje nakon registracije za program dobivaju pismenim putem dok se centralna tri dana Detox programa, provode u Amrita centru uz stručan nadzor i vodstvo ayurvedskog terapeuta.

RASPORED PREMA DANIMA:

 • PETAK - 18.00 - 21.00 h
 • SUBOTA - cjelodnevni progran
 • NEDJELJA - 9.00 - 14.00 h

LOKACIJA: Samobor, Velika Rakovica

CIJENA: 800 kn za nove polaznike / 650 kn za korisnike koji su prošli bilo koji Amrita program

VIŠE OPCIJA ZA SMJEŠTAJ:

 • SMJEŠTAJ U CENTRU / 30 kn po noći.
 • Ukoliko ste iz Zagreba i bliže okolice, tada je otvorena mogućnost i odlaska kućama svake večeri što jedan dio polaznika i odabere kao njima prihvatljivu opciju.


Prijave putem obrasca na dnu stranice

Početak Petak, 09-03-2018, 18:00
Kraj Nedjelja, 11-03-2018, 14:00
Cijena 800,00Kn
Početak Petak, 16-03-2018, 18:00
Kraj Nedjelja, 18-03-2018, 14:00
Cijena 800,00Kn
Prijavi se na naše mailing liste