Ayurvedski proizvodi u koje vjerujemo

Menta je odlična za njegu kože. Ona umiruje nadraženu kožu, ublažava iritacije, svrab, elimira bubuljice i akne...

Jednom kada mentu krenete koristiti i uvjerite se u to koliko je blagotvorna za vaše zdravlje tena i ljepotu, rado ćete ju i nadam se, često upotrebljavati. U ovoj pasti su njeni svježi, mirisni listići, poseban sastojak. Uživajte!

SASTOJCI

Bjelanjak, svježa metvica, jedna žlica kukurznog brašna, ružina vodica ( Iako je ružina vodica bitan sastojak, ukoliko ju nemate, ovu pastu napravite sa dodatkom obične vode ).

POSTUPAK

Pomiješati sve sastojke, dok ne nastane fina pasta. Smjesa ne smije biti pregusta ni previše vodenasta. Tanak sloj nanijeti na lice, držati deset minuta, isprati mlakom vodom uz lagane, kružne pokrete.

UČINAK

Već nakon nekoliko sekundi, osjetit ćete stvrdnjavanje paste na licu, lagano zatezanje ali i ugodno smirivanje kože. S obzirom da je ova pasta napravljena sa dodatkom kukuruznog brašna, prilikom stavljanja na lice a kasnije i prilikom skidanja, osjetit ćete njen učinak pilinga. To iskoristite tijekom umivanja pa pastu nemojte samo isprati, već je lakanim, kružnim pokretima, skidajte sa lica kako bi učinak bio maksimalan.

Ova će pasta ugodno rashladiti i umiriti nadraženu i crvenu kožu, očistiti mitesere i zategnuti kožu.

Napomena

Detaljnije informacije o menti, njenoj ljekovitosti i načinima primjene, potražite ovdje u albumu tj, rubrici “Bilje i obilje” koja obrađuje ljekovito bilje.