Ayurvedski proizvodi u koje vjerujemo

URADI SAM

SOK ZA DOBRO JUTRO

Odlično je kada su zajedno kopriva + voće + začin

Sinergija je riječ koja najbolje ocrtava ayurvedsko umijeće spajanja sastojaka. Stoga je najbolje raditi okusne kombinacije u kojima možemo povezati djelovanja i snagu različitih okusa. U ovome soku je to spoj triju sastojaka: jabuka, mrkva i kopriva a ja sam im pridodala i jednu začinsku notu. Prstohvat cimeta.

Opširnije...

SLATKI LASSI S KARDAMONOM

Lassi je odličan ayurvedski napitak. Ne samo što je izvrsnog okusa, već pomaže regulirati probavu i uravnotežuje sve tri doshe.

Najbolje ga je uzimati poslije ručka ili u kasno poslijepode dok se ne preporučuje uzimati u večernjim satima. Lagan je i sadrži laktobacile, bakterije koje pomažu radu crijeva i reguliranju probave a svojim djelovanjem smanjuje nadutost i pojavu vjetrova.

Opširnije...

UKUSAN I LJEKOVIT NAPITAK

A U NJEMU MED I JABUČNI OCAT

Kada jabučnoom octu dodamo par kapi jednako vrijednog sastojka - meda tako umiješana ljekovita kombinacija nije samo vrijedna po naše zdravlje već je ukusna i rado ćete ju piti. Dakle, pred nama je dobitna kombinacija za koju doista vrijedi i zdravica - U zdravlje!

Opširnije...

BILJNO MLIJEKO ZA NJEGOVANJE KOŽE

Često se znam iznenaditi kada na stranicama koje promiču ayurvedu ugledam savjete i recepture sa sastojcima koje ayurveda, nastala prije 5000 godina nije ni mogla ni znala upotrijebiti jer sve da je netko tako nešto i želio isprobati, tih sastojaka u pradavno vrijeme njena nastajanja nije bilo u upotrebi.

Opširnije...

ČAJ OD PLODOVA ŠIPKA

Šipkov čaj. Doduše, čovjek bi rekao, ima li se što još uopće novoga nadodati kada se govori o šipkovu čaju koji nas prati još od djetinjstva. Paaa, rekla bih, kako za koga…no ako ovdje pronađete koji novi podatak, bit će mi posebno drago. Uvijek je lijepo nešto novo naučiti ali i podijeliti to s drugima.

Opširnije...

Aromatičan čaj

Ovo je jedna od klasičnih ayurvedskih čajnih mješavina u kojima kombinacijom djelovanja začina i njihovih svojstava, dobivamo učinak na sve tri doše i time stabiliziramo energije.

Opširnije...

OBLOG OD MLIJEKA ZA UMORNE OČI

Svakodnevno naprezanje, rad za računalom, čitanje, izlaganje umjetnom svjetlu, gledanje TVa, zagušene prostorije, dim...mnogo je čimbenika koji u današnje doba utječu na zdravlje očiju i...

Opširnije...

Kašica za dječju probavu

Neugodni bolovi u trbuhu, nakupljanje neprobavljene hrane koja stvara toksine u tijelu, mučnina...neki su od simptoma što ih prouzrokuju svima, a ne samo djeci, probavne poteškoće.

Opširnije...