Ayurvedski proizvodi u koje vjerujemoPogledajte kako prekrasno izgledaju sušene jabuke. Njihova jezgra koja je nekada činila sjeme, sada je pretvorena u cvijetak nalik na zvjezdasti anis. A ja sam ih baš jučer sušene pohranila u kutiju mirodija i odmah mi je palo na pamet podijeliti sa vama ljupkost u korištenju ovog ploda.

Postupak njihova sušenja ne iziskuje puno vremena i umješnosti, osim vaše dobre volje, a učinak je takav da uvijek veseli onoga tko ih kuša.

Narežite jabuke na tanke listiće i stavite ih na oveći pladanj, rešetku ili neki drugi poveći podmetač, prekrijte ih sa malo tanke tkanine i ostavite sušiti.
Najbolji način sušenja je onaj najjednostavniji: pustiti ih da se osuše na suhome mjestu za što će im trebati i nekoliko dana. Ali, ako ste nestrpljivi i ako vam se žuri, možete ih sušiti i u pećnici ali uz oprez i na niskoj temperaturi kako se ne bi prepekle. Tako osušene jabuke možete jesti i grickati uvijek kada vam je želja za grickanjem jaka ili kada ih želite poslužiti prijateljima u zdjeli prirodnih grickalica od sušena bilja i plodova.

Sušene jabuke (kao i svako drugo sušeno voće) možete dodavati u razne kaše (zobene, ječmene...) pa dobiti zanimljivu poslasticu ili zdrav jutarnji obrok.

Prijavi se na naše mailing liste